Winkelvloer en terrein De Bosrand

Voor Tuincentrum De Bosrand bouwden we een onderheide fundering voor het terrein en de winkel. Het oude tuincentrum kende veel zetting in de vloer en op het terrein. In de oude situatie waren een gehavende winkelvloer, scheve kasconstructies en een zeer oneffen buitenterrein het beeld. Met deze nieuwbouw kan De Bosrand genieten van een volledig luxe tuincentrum van hoge kwaliteit.

Onderheide fundering

Een tuincentrum bouwen op slappe bodem is geen eenvoudige opgave. Een terreinverharding realiseren op een slecht draagkrachtige grond is een uitdaging. RvB heeft bij deze inmiddels vaste opdrachtgever, een onderheide fundering gerealiseerd, inclusief alle ondergrondse infra. We ontwikkelde een fundering op palen welke gerealiseerd wordt met zeer hoge snelheid. Dit maakt het financieel aantrekkelijk en technisch de juiste fundering, in tegenstelling tot de traditionele onderheide vloeren. De palen komen onder een mineraal reststoffenbeton plaat, waarna het een zogenaamde paalmatras is. Het voordeel van deze fundering is de zettingsarme eigenschap in de zo zettingsgevoelige bodem van Alphen aan de Rijn.

Paalmatras

In tegenstelling tot de traditionele onderheide constructies, is de zettingsarme vloer van RvB een unieke uitkomst. Tussen een zettingsarm en een zettingsvrije constructie zit technisch niet zoveel verschil. Echter financieel is in veel gevallen de onderheide fundering van RvB vele malen interessanter. Door de juiste berekeningen en de ervaring in funderen op slecht draagkrachtige bodem, kan RvB u de juiste oplossing aanbieden. Vooral voor logistieke terreinen is dit een welkome oplossing.

Engineering, ontwerp en realisatie hebben bij dit project een combinerende werking. Voor RvB een kwestie van goed nadenken, voor de gebruiker de ideale oplossing. Op de fundering komt een staalconstructie voor een nieuw gedeelte van het 18000m2 grote tuincentrum. Goede en doordachte keuzes in materialen en werkmethodieken hebben dit project verder gemaakt tot een turn-key oplevering van een mooi staaltje werk!

Opdrachtgever: Tuincentrum De Bosrand Alphen aan de Rijn B.V.